pasilan-peruskoulu.jpg
Illustration: Mer Architects.

Kolme kotimaista Instalco-yritystä yhdistää voimansa koulun rakentamisessa

Instalco-yritykset Uudenmaan LVI-Talo, Twinputki ja Milvent ovat saaneet yhteisen asennusurakan Pasilan koulun uudisrakennuksessa Helsingissä. Yhteistyökumppaneina ja toimeksiantajina hankkeessa ovat rakennusliike Jatke Toimitilat ja Helsingin kaupunki.

Tilauksen yhteisarvo on noin 4 miljoonaa euroa. Toimeksianto käsittää lämmitys-, saniteetti-, sprinkleri- ja ilmanvaihtojärjestelmien asennukset.

- Suomalaisten Instalco-yritysten välinen yhteistyö edistyy entisestään. Tämä on hyvä esimerkki Instalco-mallin toimivuudesta parhaimmillaan. Yhdessä voimme tarjota pakettiratkaisun asiakkaalle ja loppukäyttäjälle. Tässä nimenomaisessa tapauksessa olimme jo varhaisessa vaiheessa yhteistyössä rakennusliike Jatke Toimitilojen kanssa, kun he tekivät tarjouksen Helsingin kaupungille, sanoo Instalco Suomen LVI-liiketoimintajohtaja Tero Viinikka.

13 000 neliömetrin rakennukseen tulee sen valmistuttua tuhannen oppilaan peruskoulu, 200 lapsen päiväkoti sekä noin 160 työntekijän työtilat. Suunnittelun lähtökohtana on kompaktilla rinnetontilla sijaitseva kantakaupunkimainen monikerroksinen koulu, joka sopii nykyiseen tiiviisti rakennettuun kaupunkiympäristöön.

Tavoitteena on, että projekti sertifioidaan Kestävyysluokitelluksi Instalco-hankkeeksi. Hankkeen arvioidaan alkavan syksyllä 2023 ja valmistuvan vuoden 2025 puolivälissä.